Unieke BMW rouwauto

Wat sprookjespaarden en dat snelle Duitse automerk gemeen hebben? Pegasus uitvaartzorg! De gepropellorde powerbommen uit München zijn nou niet direct het type auto dat je bij een uitvaartondernemer verwacht. Toch was het de uitdrukkelijke wens van Pegasus Uitvaartzorg om een nieuw model BMW 520D in High Executive uitvoering aan de vloot toe te voegen. Zou het feit dat beide bedrijven hoogvliegers zijn de doorslag hebben gegeven?

 

In ieder geval liet The Hearse & Limo Company zich graag uitdagen tot het uitvoeren van deze ludieke klus waarbij kosten noch moeite werd gespaard. Een vijfdeurs uitvoering – de eerste in Europa en de eerste op Nederlands kenteken – werd omgebouwd tot een stijlvolle uitvaartwagen die geen enkel ander bedrijf heeft. Marc van Ravensteijn vertelt: “Toen we door Pegasus Uitvaartzorg werden benaderd, hoefden we niet na te denken. Wij zijn altijd in de stemming voor ludieke acties. En we ondersteunen ondernemers die niet alleen roepen dat ze het anders doen, maar ook echt de daad bij het woord voegen van harte.”

 

 

De opdracht van Pegasus Uitvaartzorg luidde dan ook: creëer een BMW begrafenisauto, maar handhaaf wel het prachtige, sportieve lijnenspel van BMW. Het designteam van de Nederlander Adrian van Hooydonk tekende daar tenslotte zeer succesvol voor. Marc: “De uitdaging zat in het combineren van de functionele afmetingen en de statige uitstraling plus sportieve lijnenspel. We hebben er de nodige zweetdruppels voor geofferd, maar door subtiele aanpassingen te doen vonden we de juist mix. Hierbij moesten we het dak op een speciale manier opbouwen en verhogen. En er moest een soepele overlap komen naar een breder achtersteven waarbij we de scherpe lijnen van het model behielden.”

4

De specifieke kleur van de auto – Silverstone BMW425 glans – en de chique, sportieve velgen plus originele schokbrekerhoogte van de auto, accentueren de sportieve touch. Terwijl de chromen accenten, het stijlvol afgewerkte interieur, de chromen vloerdelen en de juiste verlichting een statige uitstraling aan deze mooie Duitser geven. De reacties die het model kreeg waren overweldigend. De Facebooksite ontplofte van de vele complimenten, en het bericht wordt wereldwijd gedeeld en geliked.

 

6

Mocht u nou een tikkeltje jaloers worden van dit mooie model? Niet nodig, want de auto is bij Pegasus te huur met chauffeur. Kijk hiervoor op http://www.bmw-rouwauto.nl

Hier nog meer mooie foto’s:

7 29 28

 

27

 

26

 

25

 

24

 

23

 

22

 

21

 

20

 

19

 

18

 

17

 

16

 

14

 

13

 

12

 

11

 

10

 

8